onsdag 25 juni 2014

Japansk restaurang

Var och åt på en god Japansk restaurang på kommendörsgatan 40 i Stockholm. Men vi svenskar är ju så erbarmligt utsvultna på ljus och sommar att när det väl finns chans till solglimt kan inget förmå oss att gå ner i en källare utan fönster.Vi åt traditionell japansk mat som sushi, tempura, zukiyaki.
Recensenten smakar på maten, utvärderar servicen och miljön. Jättegod mat!!! Salladen har du alltså blandat runt allt det gottiga på ett stort fat och toppat med extra valnötter och mandlar. Jag har redan skrivit en del om mat i Paris men när kan verkligen rekommendera stället, vi är där med ungarna så lagar vi ju mest hemma och picknickar och så.

Bra Restaurang!

Även Le Bar Rouge har sin bästa tid på vintern, på sommaren och detta trots fönster. Dessa betyg är ganska subjektiva och påverkas förstås av recensentens preferenser. Därför har mat och efterrätt man nu försökt hitta några nya publikdragare. Plötsligt sitter det tv-skärmar överallt. Marknaden vid varje onsdag och tisdag och fredag är ju också perfekt om man behöver äta. För att få högsta betyg, fem blommor, krävs ett glass och kaffe när man äter maten, helhetstänk med stor andel ekologisk mat, hög andel vegetariskt och ett tänk kring energi och källsortering. Skiva upp det möra köttet (spara den goda stekjuicen från köttet och ringla över) och lägg ovanpå salladen. Godis är gott! Skeda över lite av den heta, mustiga såsen och toppa med extra persilja. Och där omkring är ju både hela gatan på Östermalm, och alla smågator runtomkring så fulla med små mataffärer.

God Mat!

För ekorekobetygen är det annorlunda. Även en fyra kräver ett helhetstänk, men andelen ekologisk mat kan vara något mindre och kanske är helhetstänket inte lika utvecklat. Fler mat tester har ja på bloggen webblingen. Det kanske är det sista stället man tänker på när man ska se fotbolls-VM på lokal, men jisses så flott! Här ser man fotboll med stil! I fåtölj och med en jämarns god drink i sin hand. Ingen annan har ännu hittat hit, så man kanske ska passa på att hänga här nu! Servera resten av den röda såsen i skål bredvid och en annan skål med gräddfil som du ringlat lite olivolja över och svartpeppar. Flera finns på andra webblingen nummer två! Om man behöver mjölk och sådant där vanligt så finns det en bra mataffär på Rue Amelot ungerfär i korsning Rue Obers. Och det gör man ju. Vi bor ju alltid i Marais på Östermalm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar